Weboldal készül

Akár új weboldal készítése, akár egy meglévő felújítása a cél, mindkét esetben a folyamat az alábbi lépéseken vezet keresztül:

Igény megfogalmazása

A weboldallal kapcsolatos jellemzők, elvárások, funkciók összegyűjtése. Alapvetően ez tartalmi, szerkezeti vázlata a honlapnak, de itt kerülnek leírásra a megjelenéssel kapcsolatos igények (színek, formák, képek stb.) is. Az igények alapján egy leírás készül.

Ajánlat

Amennyiben az igény leírást megrendelő jóváhagyja, készülhet az ajánlat. Ebben szerepelnek a megvalósítandó weboldal formai, szerkezeti elemei, funkciói, a megvalósítással kapcsolatosan elvégzendő feladatok, valamint ennek díja részletesen.

Tervezés

Amennyiben a megrendelő elfogadja az ajánlatot, megkezdődhet a tervezés.

Szerkezeti terv

A szerkezeti terv tartalmazza – megjelenéstől függetlenül – az oldalak elrendezését, menüpontokat, navigációs elemek helyét, valamint minden működéssel kapcsolatos elemet. A szerkezeti terv alapján ún. drótváz modell készül. Ez a weboldal grafika nélküli, egyszerűsítetten működő modellje, amelyen a megrendelő kipróbálhatja a valóságban azt, ami az igényfelmérési szakaszban rögzítésre került. Szükség esetén módosítható a terv.

Grafikai terv

A drótváz modell elfogadása után készül a grafikai terv, amely során az egyeztetett grafikai igények szerint több megoldási javaslat készül. Ennek során képernyőképek készülnek, amelyen az oldal majdani jellemző részei jól áttekinthetők. A kialakított, elfogadott grafikai megjelenési terv után megkezdődhet a weboldal tényleges megvalósítása.

Megvalósítás

A megvalósítás során elkészül a tényleges weboldal, a statikus tartalmak feltöltésre kerülnek.

Tesztelés

A kész weboldalt a megrendelő tesztelésre megkapja. Itt lehetőség van a dinamikus tartalmak adminisztrációs felületről való feltöltésére (pl.: cikkek, képgaléria). Esetleges kisebb módosításokra van lehetőség.

Publikálás

Amennyiben a weboldal tartalmi részei is feltöltésre kerültek, megtörténhet a publikálás. Ebben igény szerint segítséget nyújtunk, azaz a kész weboldal elemeit feltöltjük a megrendelő tárhelyére, beállítjuk az adminisztrációs felületet, adatbázist, stb. A weboldal feltöltésre kész anyagát adathordozón is átadjuk a megrendelőnek.

Kiegészítô tevékenységek

Nem tartozik szorosan a weboldal tervezés-megvalósítás körébe, de igény szerint segítséget nyújtunk a szükséges képanyag összegyűjtésében, elkészítésében, szerkesztésében. Segítünk megtalálni a megfelelő tárhelyszolgáltatót, kiválasztani a webtárhely csomagot. Tanácsot adunk, és segítünk a domain név kiválasztásában, regisztrációjában.